Loxone v bytech rezidenčního komplexu

Loxone v bytech rezidenčního komplexu

Na pražském Žižkově vyrůstá nová čtvrť a my jsme u toho! Téměř 300 bytů komplexu Na Vackově jsme vybavili automatizací Loxone, která se v základním provedení stala standardní součástí vybavení bytu. Uživatelé bytů tak dostávají možnost pomocí Loxone centrálně ovládat vytápění bytu a řídit stínění bytu žaluziemi.

K nezbytné řídicí jednotce Miniserver v bytovém rozvaděči je uživateli k dispozici Loxone hlavice, která umožňuje automatizované řízení ventilu topení pro celý byt.

V obývacím prostoru bytu mají uživatelé k dispozici Loxone tlačítko s pěti dotykovými body, s nímž ovládají spuštění a výsun žaluzií jak v tomto obytném prostoru, tak také naráz všechny žaluzie v bytě.

Několik klientů bytového komplexu využilo nabídky rozšíření Loxone pro jimi požadovaný stupeň automatizace. Pro prvky rozšíření automatizace byla při realizaci rozvodů natažena potřebná kabeláž, ke které technici naší společnosti připojili a naprogramovali patřičné Loxone prvky. Uživatelé bytů s rozšířenou automatizací tak mohou ovládat například osvětlení a světelné scény v pokojích, řídit vytápění jednotlivých radiátorů případně koupelnových el. žebříků nebo vytápění podlahovými el. rohožemi. Dalšími příklady rozšíření automatizace v bytech Na Vackově je integrace Loxone prvků pro zabezpečení bytu a prvků pro zabezpečený přístup do bytu.

I uživatelé bytů se základní automatizací Loxone mohou do budoucna počítat s rozšířením. Díky možnosti integrace bezdrátových prvků do Loxone, lze na hotovou elektroinstalaci realizovat rozšíření prakticky kdykoliv.

2023-01-26T18:01:04+00:00